Utvikler organisasjoner
gjennom mennesker!

En modell som ikke setter mennesker i bås

01.06.2017 John Øyvind Livden 0
En modell som ikke setter mennesker i bås
John Øyvind Livden i persolog Norge fikk møte Professor John Geier i Bergen i 2006.

Professor John Geier, mannen bak persolog® Personlighetsmodell, ble en gang spurt om det største fortrinnet med modellen.

Han hadde et svært tydelig svar:

Mange andre vurderingsverktøy gir brukerene en endelig og ugjenkallelig dom over hvilken type mennesker de er.

Persolog® Personlighetsmodell derimot, er basert på overbevisningen om at kontinuerlig utvikling er mulig - gjennom å tillate mennesker å se på nye perspektiver, gjennom å utforske og sette spørsmålstegn ved sin egen atferd, og ved å gjøre seg selv bevisste på hvem de er og hvor de selv ønsker å gå.

Persolog® Personlighetsmodell: Fjernt fra tanken om å putte mennesker i bås

Modellen skiller mellom fire ulike dimensjoner i menneskelig atferd: Dominans, Interaktivitet, Stabilitet og Kvalitetssøken. Den antar at alle mennesker viser en eller flere av disse adferdstendensene i en gitt situasjon.

Modellen er basert på en ren situasjonsbasert tilnærming, og er på denne måten langt fra tanken om å putte mennesker i ulike "skuffer" som de er nødt til å bli værende i for resten av livet.

Persolog® Personlighetsmodell: Utvikling fra en sterk overbevisning

På samme måte som med mange andre instrumenter, ligger opphavet til vår modell mange tiår tilbake i tid - mer presist på 1970-tallet. Men i motsetning til mange andre verktøy, stoppet ikke utviklingen av personlighetsmodellen opp i dens opprinnelige tilstand.

Professor Dr. Geiers styrende prinsipp om videreutvikling ble avgjørende for permanent videreutvikling av modellen. Han var overbevist om at et instrument som hevder å kunne vise mennesker veien til deres personlige utvikling selv måtte videreutvikles.

Det må tilpasse seg til endringer i livsbetingelser. Det må tilpasse seg til endringer i menneskelig ekisistens.

Et sterk vitenskapelig fundament som kontinuerlig utfordres

Persolog® Personlighetsmodell oppfyller nøyaktig dette kravet: Den er bygget på en solid vitenskapelig grunnmur, som det kontinuerlig stilles spørsmål ved og den videreutvikles fortløpende.

Den har tilpasset seg til til de endringene som vi alle utsettes for, og nettop derfor er modellen i posisjon til å kunne vise ulike veier for endring til personen som arbeider med den.

Om du også verdsetter dette:

Dersom du også verdsetter denne tenkningen, og ønsker å arbeide som trener eller personalutvikler med et verktøy som ikke dømmer mennesker på en rigid måte; dersom du ønsker å støtte andre i deres personlige fremgang; i å oppdage styrkene sine, og folde seg ut i full blomst: Da er persolog® Personlighetsmodell verktøyet du leter etter.

Dersom du ønsker å oppdage mulighetene for personlig og profesjonell utvikling for deg selv, for kundene dine eller medarbeiderne dine, bør du sertifisere deg for å bruke persolog® Personlighetsmodell.

La oss sammen gjøre det som skal til for å sertifisere deg - for eksempel i Oslo, 28 og 29. august 2017. Vi har fortsatt noen ledige plasser!

Passer det ikke i august? Ikke noe problem: Her finner du hele oversikten over sertifiseringstilbudet vårt, sånn at du kan finne en dato og et sted som passer.

Å anerkjenne seg selv og anerkjenne andre - å forstå seg selv og forstå andre

Årsaken til at Professor John Geier utviklet personlighetsmodellen var følgende: Han ønsket at mennesker skulle kjenne og forstå seg selv bedre.

Han ønsket også at mennesker skulle bli bedre kjent med og forstå hverandre bedre, for å gjøre mellommenneskelig kommunikasjon, samarbeid og sameksistens litt enklere.

Det har knapt vært tider hvor denne motivasjonen har vært viktigere:

Faktum i dag er at verden har blitt betraktelig mindre, og at mennesker i større utstrekning enn noensinne samarbeider i team på tvers av organisasjoner, lokasjoner og kulturer. Mangfoldet på arbeidsplassene er mye større i dag enn den var for bare 10-15 år siden.

Anerkjenne kulturelt mangfold -  og forlate kulturelle stereotypier

Dette er grunnen til at vi alle står overfor utfordringen med å overkomme kulturelle grenser for å kunne oppnå reelt samarbeid og genuin sameksistens.

Dette er etter vår oppfatning kun mulig undet ett premiss: At vi streber etter å bli kjent med og forstå mennesker fra andre kulturer.

At vi anerkjenner kulturellt mangfold, men ser forbi kulturelle stereotypier for å fokusere på det essensielle: mennesket. Klarer vi å gjøre dette, gjør vi eksakt det som John Geier hadde i tankene da han utviklet persolog® Personlighetsmodell.

Overkomme kulturelle barrierer

Med persolog® personlighetsmodell kan du hjelpe kundene og medarbeiderne dine å overkomme de kulturelle barrierene som alle internasjonale team må håndtere.

Støtt kundene og medarbeiderne dine i prosessen med å korrekt kunne vurdere høykvalifiserte spesialister og sette dem i funksjon. Personalutvelgelse er bare ett av mange områder du har stor nytte av å kunne bruke persolog® personlighetsmodell.

Gjør mer ut av styrkene dine: bli sertifisert

Persolog® personlighetsmodell er svært mangfoldig, og kan brukes på alle områder hvor mennesker befinner seg.

  • Med en sertifisering i persolog® Personlighetsmodell har du full tilgang til et internasjonalt anerkjent utviklingsverktøy som signifikant vil forbedre din ytelse.
  • I sertifiseringen får du eksklusiv tilgang til et meget anvendelig verktøy som du kan bruke i enhver forelesning, coaching, trening eller workshop.
  • persolog® Personlighetsmodell kan kun brukes av sertifiserte trenere. Du kommer inn i et stort internasjonalt nettverk. Bare i Tyskland, hvor hovedkontoret vårt ligger, er persolog markedsledende. Mer enn 6.000 mennesker er sertifiserte - og 90 % av alle DAX-selskapene arbeider med sertifiserte trenere i  persolog® Personlighetsmodell.
  • Du får en omfattende trenerdokumentasjon med forslag til hvordan og på hvilke områder og tema persolog® Personlighetsmodell kan brukes i praksis.
  • Det store antallet tilleggsverktøy for persolog® Personlighetsmodell som du har tilgang til hjelper deg å fokusere på kundens behov.
  • Lær hvordan du skal møte personlighetene til ulike deltakere og elever.
  • Få tilgang til et mangfold av læringsverktøy, hvor mange av dem også er tilgjengelige online - til gunstige trenerpriser.

Vis meg kalender over de kommende sertifiseringene i persolog® Personlighetsmodell.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Andre blogginnlegg:

Topp! Svært sannsynlig at jeg blir med neste år!

7. september 2017

I august hadde vi to flotte dager sammen med en engasjert gruppe sertifiserte brukere av persolog® Personfaktormodell.  Persologdagen 2017, og den påfølgende fordypningsdagen samlet ca. 20 mennesker fra ulike bransjer ...Les mer